Delice MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, bir dış paydaş toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantı, sektörel işbirliklerinin güçlendirilmesi ve eğitim-öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla düzenlendi.

Toplantıya Delice MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nursal Koca, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kamil Kara, Delice MYO öğretim elemanları Öğr. Gör. Berfin Kılınç, Öğr. Gör. Şeyma Hümeyra Çakır, Öğr. Gör. Kaan Fethi Kaya ve Öğr. Gör. Fatma Özdamar ile Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel ve Hayvansal Üretim Şube Müdürü Ali Demir katılım sağladı.

Toplantıda, bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki mevcut durumu, karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca, öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçlerine daha fazla katkı sağlamak amacıyla yapılabilecek işbirlikleri ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Öğrencilerin mesleki tecrübelerinin artırılması amacıyla uygulamaların ve teknik gezilerin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmasının gerekliliği ve bu kapsamda ders programlarının ihtiyaç dahilinde güncellenebileceği vurgulandı.

Öğr. Gör. Dr. Nursal Koca, Delice MYO olarak, sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu tür toplantılarla dış paydaşlarla olan ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Kamil Kara ise, eğitimin kalitesini artırmak için sektördeki güncel uygulamaların ve teknolojilerin öğrencilere aktarılmasının önemine değindi.

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel ve Hayvansal Üretim Şube Müdürü Ali Demir, bölgenin tarımsal potansiyelini artırmak için üniversite ile işbirliği yapmanın önemine vurgu yaparak, ortak projelerle çiftçilere ve öğrencilere daha fazla destek olabileceklerini ifade etti.

Toplantı, gelecekte gerçekleştirilecek projeler ve işbirlikleri hakkında umut verici gelişmelerle son buldu. Delice MYO ve Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü, bölgenin tarım ve hayvancılık alanındaki gelişimine katkı sağlamak için birlikte çalışma kararlılığı sergiledi.